Hääpukusovitus

Näin valmistaudut hääpukusovitukseen

Hääpuku on varmasti yksi haaveilluimmista ja suunnitelluimmista vaatehankinnoista jokaisen morsiamen elämässä. Silti hääpukusovitus on monelle uusi ja jännittävä asia. Varsinkin ensikertalaisen mielessä on paljon kysymyksiä ja mieltä askarruttavia ajatuksia puvuista ja itse sovitustilanteesta. Hääpuku olisi hyvä tilata noin 9-11 kuukautta ennen hääpäivää, sillä tilausajat ovat 6-8 kuukautta ja korjausompelimot suosittelevat jättämään korjauksiin 2-3 kuukautta. Aika hääpukusovitukseen tulisi varata hyvissä ajoin, sillä varsinkin ilta- ja lauantaiajat varataan nopeasti.

hääpukusovitus
(C)Laura Pensasmäki

Perehdy valikoimaan

Suosittelemme perehtymään sovitusvalikoimaamme ennen sovitusajan varaamista.  Valikoimamme koostuu aina uusimmista trendeistä, joten tiettyä mallia ei löydy 1-2 sesonkia pidempään. Koko sovitusvalikoimamme löytyy nettisivuiltamme. Voit halutessasi kirjoittaa mieluisimmat puvut ylös hääpukusovitusta varten, mutta suosittelemme tulemaan sovitukseen avoimin mielin, sillä usein mielikuva itselle sopivasta puvusta saattaa muuttua sovitteluiden myötä. Kuvailemalla omaa pukeutumistyyliä ja näyttämällä esimerkkikuvia sinua palveleva hääpukukonsultti saa paremmin kiinni tyylistäsi ja osaa ehdottaa pukuja jotka sopivat toivottuun tyylisuuntaan.

Valikoimamme tilaushinnat vaihtelevat 1300-4000e välillä. Budjettiin on hyvä varata myös noin 100-250e korjausompelua varten, sillä puvut tilataan standardikoossa. Kun oma budjetti on selvillä, voimme keskittyä sinulle sopivan hintaluokan pukujen sovitteluun. Näin vältytään mielipahalta, jos se unelmien puku löytyykin väärästä hintaluokasta.

Seurue

Voit tulla hääpukusovitukseen yksin tai seurueen kanssa. Tarjoamme jokaiselle morsiamelle oman sovitushuoneen, jonne myös ystävät mahtuvat taustatueksi. Mikäli saavut sovitukseen makutuomareiden kanssa, ohjaamme seurueen sovitustilan puolelle. Käymme läpi morsiamen toiveet kahden kesken. Näin saamme juuri morsiamen toiveet selville ja sen myötä kartoitettua sovitettavat puvut morsiamen mieltymyksien ja budjetin perusteella. Vaikka ystävien neuvot ja mielipiteet ovatkin varmasti monelle tärkeitä, on hyvä muistaa, että puvun tulee kuvastaa morsiamen persoonaa ja toiveita – ei makutuomareiden. Suosittelemmekin valitsemaan mahdolliset tuomaroitsijat se mielessä pitäen, että joskus isosta seurueesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Mieltymykset hääpuvusta

Hääpukusovitukseen tultaessa on hyvä varautua kuvailemaan omia mieltymyksiä ja toiveita pukua kohtaan. Sinulla ei tarvitse olla selkeää kuvaa siitä millaisen puvun haluat, mutta kuvailemalla ja inspiraatiokuvia näyttämällä on hyvä antaa suuntaa sinua palvelevalle ammattilaiselle mikä kuvastaa parhaiten tyyliäsi. Tykkäätkö selkeälinjaisesta ja minimalistisesta, vai rönsyilevän näyttävästä tyylistä? Onko boheemi ja romanttinen pitsi kaikkea mitä haluat vai onko täysin kirjailuilta pelkistetty klassinen creppipuku enemmän sinua? Mikäli on vaikea kuvailla mitä haluaa, voi joskus olla myös helpompi lähteä siltä kannalta mitä ei missään nimessä halua.  Arastatko arkivaatetuksessa syviä päänteitä? Tuleeko sanasta pitsi mieleen ainoastaan mummon kulahtanut vanha pöytäliina? Esittelemme nämä kriteerit mielessä pitäen mahdollisia sovitukseen tulevia pukuja. Mitä rehellisemmin kerrot mielipiteesi, sitä tehokkaammin saamme karsittua parhaat puvut sovitukseen.

Sovituskappaleiden koot

Pyrimme pitämään valikoimamme sovituskappaleista paria eri kokoa. Vaatetusalan ammattilaisina valitsemme mallit ja koot eri vartalomalleja ajatellen niin, että ne imartelevat morsianta parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi rintavan morsiamen kannattaa ottaa huomioon, että riittävän rintatuen saavuttamiseksi avoselkäinen tai kevyesti tuettu puku ei ole paras vaihtoehto. Perusmallistojen sovituskappaleet löytyvät 34-44 välillä ja Modeca Curves -malliston sovituskappaleet löytyvät 44-50 välillä.

Oman puvun löydyttyä vertaamme mittoihisi kyseisen valmistajan standardikokotaulukkoa ja tilaamme sen perusteella sinulle sopivimman standardikoon. Oikean istuvuuden ja helmapituuden saavuttamiseksi, pukuja muokataan vielä ompelijalla. Suosittelemme muutostöiden teettämiseen yhteistyöompelimoamme The Dress:iä, jonne pystyt varaamaan ajan esimerkiksi heidän nettiajanvarauksensa kautta.

Käy varaamassa oma sovitusaikasi Vienoon täältä!

Lue myös usein kysytyt kysymykset!

Tilaa uutiskirjeemme ja pysyt ajantasalla Vienon tapahtumista!

Varaa sovitusaika/kysy jotain
Lähetä viesti
Call Now Button