Mitä tapahtuu hääpuvun sovituksessa?

Hääpuku on varmasti yksi haaveilluimmista ja suunnitelluimmista vaatehankinnoista jokaisen morsiamen elämässä. Silti ostoprosessi saattaa olla suurelle osalle mysteeri. Varsinkin ensikertalaisen mielessä on paljon kysymyksiä ja mieltä askarruttavia ajatuksia puvuista ja itse sovitustilanteesta.

Sovitukseen avoimin mielin

Hääpuvun metsästys on hyvä aloittaa ajoissa, sillä puvun tilaamiseen on varattava vähintään 6 kuukautta. Sovitukseen tultaessa sinulla ei tarvitse olla vielä selkeää kuvaa siitä minkälaista hääpukua olet etsimässä. Saat Vienossa avuksesi ammattilaisen, jonka kanssa käydä läpi omia mieltymyksiä sekä tarpeita pukuun liittyen. Suosittelemmekin tulemaan sovitukseen avoimin mielin, sillä usein valmis ajatus täydellisestä mallista voi muuttua sovitusten edetessä. Sovituksessa sinulla olisi hyvä olla vaaleat alusvaatteet ja mieluiten olkaimettomat rintaliivit. Tällöin alusvaatteet eivät näy häiritsevästi pukuja sovitettaessa. Mitä tulee sen oikean puvun löytymiseen, kannattaa pitää mielessä, että jokainen reagoi löytöön omalla tavallaan. Tämän takia ei kannata liikaa miettiä miltä ”the” -puvun löytymisen pitäisi tuntua. Tärkeintä on, että puku tuntuu omalta ja tunnet olosi upeaksi se päälläsi. Oman puvun löydyttyä vertaamme mittoihisi kyseisen valmistajan standardikokotaulukkoa ja tilaamme sen perusteella sinulle sopivimman standardikoon.

Oma puku ensimmäistä kertaa päälle ja mukaan

Kun oma puku on saapunut liikkeeseemme on seuraavan sovituksen vuoro. Tähän sovitukseen voi varustautua hääpäivänä käytettävien alusvaatteiden ja kenkien kanssa, jotta voimme arvioida pukuun tarvittavia muutostöitä. Standardipituiset helmat ovat lähes aina liian pitkiä, jonka vuoksi helmanlyhennys on melko lailla väistämätön. Suosittelemme muutostöiden teettämiseen yhteistyöompelimoamme The Dress:iä.

Kun astelet pukusi kanssa ulos liikkeestämme, alkaakin kuumeinen odotus, milloin sen ikioman puvun saa vihdoinkin ottaa käyttöön!

Nähdään Vienossa

Sovituksen tulisi aina olla hauskaa ja mahdollisimman stressitöntä. Meidän tehtävämme Vienossa on ottaa sinut vastaan ja antaa tukea ja neuvoja koko prosessin läpi. Haluamme luoda kiireettömän ilmapiirin, jotta kokemuksesta saisi mahdollisimman paljon irti. Ota pieni taikka suuri morsiusseurue mukaasi ja tule nauttimaan Vienosta!