Info

Miten varautua hääpukusovitukseen

Hääpuku on varmasti yksi haaveilluimmista ja suunnitelluimmista vaatehankinnoista jokaisen morsiamen elämässä. Silti ostoprosessi saattaa olla suurelle osalle mysteeri. Varsinkin ensikertalaisen mielessä on paljon kysymyksiä ja mieltä askarruttavia ajatuksia puvuista ja itse sovitustilanteesta. Hääpuku olisi hyvä tilata noin 9 kuukautta ennen hääpäivää, sillä tilausajat ovat 6 kuukautta ja korjausompelimot suosittelevat jättämään korjauksiin 2-3 kuukautta.

(C)Laura Pensasmäki

Perehdy valikoimaan

Suosittelemme perehtymään sovitusvalikoimaamme ennen sovitusajan varaamista.  Valikoimamme koostuu aina uusimmista trendeistä, joten tiettyä mallia ei löydy 1-2 sesonkia pidempään. Koko sovitusvalikoimamme löytyy nettisivuiltamme.

Valikoimamme tilaushinnat vaihtelevat 1000-4000e välillä. Kun oma budjetti on selvillä, voimme keskittyä oman hintaluokan pukujen sovitteluun. Näin vältytään mielipahalta, jos se unelmien puku löytyykin väärästä hintaluokasta.

Seurue

Voit tulla sovitukseen yksin tai seurueen kanssa. Tarjoamme jokaiselle morsiamelle oman sovitushuoneen, jonne myös ystävät mahtuvat taustatueksi. Mikäli saavut sovitukseen makutuomareiden kanssa, ohjaamme seurueen sovitustilan puolelle. Käymme läpi morsiamen toiveet kahden kesken. Näin saamme juuri morsiamen toiveet selville ja sen myötä kartoitettua sovitettavat puvut morsiamen mieltymyksien ja budjetin perusteella. Vaikka ystävien neuvot ja mielipiteet ovatkin varmasti monelle tärkeitä, on hyvä muistaa, että puvun tulee kuvastaa morsiamen persoonaa ja toiveita – ei makutuomareiden. Suosittelemmekin valitsemaan mahdolliset tuomaroitsijat se mielessä pitäen, että joskus isosta seurueesta voi olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Mieltymykset hääpuvusta

Sovitukseen tultaessa on hyvä varautua kuvailemaan omia mieltymyksiä ja toiveita pukua kohtaan. Sinulla ei tarvitse olla selkeää kuvaa siitä millaisen puvun haluat, mutta kuvailemalla ja inspiraatiokuvia näyttämällä on hyvä antaa suuntaa sinua palvelevalle ammattilaiselle mikä kuvastaa parhaiten tyyliäsi. Tykkäätkö selkeälinjaisesta ja minimalistisesta, vai rönsyilevän näyttävästä tyylistä? Onko boheemi ja romanttinen pitsi kaikkea mitä haluat vai onko täysin kirjailuilta pelkistetty klassinen creppipuku enemmän sinua? Mikäli on vaikea kuvailla mitä haluaa, voi joskus olla myös helpompi lähteä siltä kannalta mitä ei missään nimessä halua.  Arastatko arkivaatetuksessa syviä päänteitä? Tuleeko sanasta pitsi mieleen ainoastaan mummon kulahtanut vanha pöytäliina? Esittelemme nämä kriteerit mielessä pitäen mahdollisia sovitukseen tulevia pukuja. Mitä rehellisemmin kerrot mielipiteesi, sitä tehokkaammin saamme karsittua parhaat puvut sovitukseen.

Sovituskappaleiden koot

Pyrimme pitämään valikoimamme sovituskappaleista paria eri kokoa. Vaatetusalan ammattilaisina valitsemme mallit ja koot eri vartalomalleja ajatellen niin, että ne imartelevat morsianta parhaalla mahdollisella tavalla. Esimerkiksi rintavan morsiamen kannattaa ottaa huomioon, että riittävän rintatuen saavuttamiseksi avoselkäinen tai kevyesti tuettu puku ei ole paras vaihtoehto. Tämän vuoksi esimerkiksi tylliyläosallisia pukuja meillä ei ole koosta 44 ylöspäin. Perusmallistojen sovituskappaleet löytyvät 34-44 välillä ja Modeca Curves -malliston sovituskappaleet löytyvät 44-50 välillä.

Oman puvun löydyttyä vertaamme mittoihisi kyseisen valmistajan standardikokotaulukkoa ja tilaamme sen perusteella sinulle sopivimman standardikoon. Oikean istuvuuden ja helmapituuden saavuttamiseksi, pukuja muokataan vielä ompelijalla. Suosittelemme muutostöiden teettämiseen yhteistyöompelimoamme The Dress:iä.